27 November 2015

Ujian Di tengah Bahagia

Suami.

Bukan nak cari salah suami. Bukan nak canang keburukan suami, tapi ini yg telah terjadi. Bila kalian baca, mungkin rasa macam cerekarama atau drama kat TV tapi lagi sekali nak di tekankan, ini yg telah
terjadi..

Awal 2005,
Aku dan Alwi, Kami berkenalan awal tahun
2005. Masih ingat betapa bersungguh dia cuba nak dekat kan diri dengan aku. Tapi masa tu aku dah ada special boyfriend. Dia mengalah. Tapi tetap hulurkan
tangan dengan niat hanya ingin jadi sahabat.

November 2005,
special boyfriend aku ajak kahwin. Tapi mak ayah aku suruh kami bertunang dulu.
Selama pertunangan kami, alwi masih setia menjadi sahabat aku.

March 2006,
Few months sebelum majlis perkahwinan
aku berlangsung, tunang aku kemalangan and terlantar kat ICU 2 bulan. Dia lumpuh and time tu aku dah tekad nak mak ayah nikah kan aku dgn dia supaya aku dapat jaga dia and cadangan aku di tolak oleh bakal mak dan ayah mertua aku. Dorang tak nak aku tersiksa sebab doktor dah bagi tau tunang aku akan lumpuh and mungkin tak ada harapan. Hampir
3 bulan dan Allah sayangkan dia..
(Al-Fatihah Raden Fakri)

Dan Alwi, masih setia menjadi sahabat aku. Sentiasa di sisi bagi aku semangat. Semangat supaya aku kuat setelah kehilangan satunya lelaki yg aku cinta.

March 2011,
genap 5 tahun tunang aku pergi. Aku masih single, terlalu busy dengan exam, study and Alhamdulillah dah kerja with better position. Family, kawan-kawan selalu bising suruh aku buka hati untuk
terima lelaki lain. Bukan nak cakap besar tapi dah lebih 10 orang lelaki yg cuba kenal, cuba berkawan and nak rapat dengan aku but it's about feeling.. Aku
tak boleh paksa. And Alwi, masih setia jadi sahabat aku.

October 2011,
Setelah sekian lama hanya berhubung melalui phone and skype, aku besedia nak jumpa alwi. And alwi tetap macam dulu.. Masih setia jadi sahabat aku yg baik, memahami, terima aku seadanya.. And paling aku sebak, dia melamar aku. Rupanya selama ni alwi masih setia dengan perasaan dia. Masih suka
dan sayang aku dalam diam.

Ye, aku sayang alwi.
Tapi bukan cinta.
Aku mitak masa dan Alwi,
masih setia jadi sahabat aku.
Puas aku buat istikharah,
cukup banyak aku buat solat hajat,
minta petunjuk dariNYA,
tapi aku tak dapat apa-apa perasaan.
Mak pujuk aku supaya terima alwi
dan mungkin siapa tahu lepas kami kahwin perasaan cinta akan datang?
Jadi aku tekad, aku terima alwi.

June 2012,
Majlis perkahwinan kami di raikan dengan
besar-besaran atas permintaan mak ayah alwi, sebab alwi anak tunggal lelaki dorang. And yes, aku bersyukur berkahwin dengan dia. Lelaki yg setia tunggu aku, lelaki yg betul-betul buktikan kasih sayang dia terhadap aku. Mak and ayah mertua aku pun terlalu baik dan manjakan aku!

March 2014,
Almost 2 tahun kahwin, aku baru di sah
kan mengandung. And selama tu alwi sabar menunggu and kasih sayang dia masih macam dulu, malah lebih lagi. Alwi masih setia menjadi sahabat, teman and
suami yang terbaik untuk aku.

October 2014,
Aku selamat melahirkan anak perempuan
untuk alwi. Anak tanda cinta kami. Ye, cinta. Lepas kahwin aku dah jatuh cinta dengan alwi. Sahabat dan suami aku. Alwi bagi tau yg dia dah ada nama untuk anak kami. And aku dengan rela setuju walaupun aku dah ada nama yg aku pilih sendiri. Nadrah Aina, itu nama yg dipilih. And we decided untuk panggil nadrah as nama timangan anak kami.

Alhamdulillah aku semakin bahagia dengan hidup bersama orang yang aku cinta, Alwi dan nadrah.

March 2015,
Alwi terlelap depan TV dengan nadrah. Aku tergerak nak bukak phone alwi. Bukan sebab nak check whatsapp, call, etc, sebab aku percayakan alwi. Tak pernah sikit pun aku pernah curiga kat dia. Tak
pernah! Aku bukak phone alwi sebab nak tengok gambar nadrah yg dia ambil semalam masa kami pergi kenduri, time tu phone aku battery flat.

Tapi,Allah nak tunjuk, dah sampai masa untuk aku sedar, tiada hubungan yg kekal, tiada hubungan yg bahagia sentiasa, aku jumpa gambar perempuan lain dalam
phone alwi. gambar perempuan tengah cium pipi dia atas katil (mungkin di hotel).

Allah, tangan aku mengigil, dada macam nak pecah. Air mata marah, geram, sedih semua bercampur. Aku tarik nafas, aku
istigfar, aku mengucap, aku cuba tenang. Aku cari contact number yg aku curiga tapi lagi sekali Allah nak bantu aku, dengan mudah aku jumpa satu nama
'Nadzri' tapi kat whatsapp picture muka perempuan tu! Esoknya aku msg 'nadzri' nak jumpa. Aku cakap aku isteri alwi, mulanya dia langsung tak bekerjasama. Tapi aku ugut, if dia bg tau alwi aku contact dia and if dia tak nak jumpa aku jugak, aku akan sebarkan gambar dia atas katil dengan alwi and dengan
mudah, dia setuju.
(Padahal aku takde pun gambar tu)

Bila jumpa, dia mengaku dia dah kenal alwi since january 2014.
Means, 2 bulan sebelum aku di sahkan
mengandung. Dia tau alwi dah ada isteri and Awalnya alwi cuma nk bekawan dengan dia tapi dia tak dapat elak bila dah sayang kat alwi. Time tu aku rasa semua
tu mengarut!!!!  Kau boleh elak la  perempuan! BOLEH sebenarnya. Tapi kau pilih untuk terima salam perkenalan alwi tu! And surprisingly konon awalnya
nak berkawan, tapi lepas 4 bulan kenal dia dah terlanjur dengan alwi. Ye! Dah terlanjur! Maknanya dah tidur sama! Allah, aku cuba kuatkan hati ni. Perlahan-lahan aku redha.. Malam tu jugak aku berdepan dengan alwi. Aku ugut dia untuk tinggalkan dia and dia tak kan jumpa nadrah sampai bila-bila. Aku desak dia untuk bagi tau kenapa dia buat aku macam ni. And finally, dia mengaku dia perlukan zuriat. Dia nak anak tapi tak
sangka bila dia dah mula sayangkan perempuan tu, aku di sahkan mengandung. Dia cuba tinggalkan
perempuan tu tp dia tak mampu. Dia tak sangka aku tau sebab selama ni aku tak pernah ambik tau mana dia pergi, apa dia buat even check phone dia.. ini yang
dia balas atas kepercayaan aku..

Dah 2 minggu aku silent treatment alwi. Tiap hari dia merayu, mintak aku ampunkan dosa dia, mintak aku maafkan dia.. Setiap hari juga aku mohon Allah bagi aku petunjuk, mohon Allah lembutkan hati aku kalau jodoh aku dengan alwi dapat di selamatkan.. Allah
Maha mengetahui, Allah nak aku kuat. Nak aku tekad untuk tak kembali pada alwi.

17 April 2015,
pagi tu bila aku dah bersedia untuk
maafkan alwi, perempuan tu call aku. Dia merayu supaya izinkan alwi kahwin dengan dia. Mulanya aku cuba pertahankan perkahwinan kami. Aku Marah perempuan tu tapi bila dia sebut
' akak, saya Nadrah Aina bersumpah tak akan tuntut hak sebagai isteri kedua asalkan akak izinkan alwi kahwin dengan saya'!

Aku istigfar, aku mintak dia ulang balik apa yang dia cakap. Aku tak silap dengar. Ye, baru aku tau nama perempuan simpanan alwi 'NADRAH AINA'!

Nama anak perempuan kami yg alwi sendiri daftarkan!
Suami, yang aku cinta..
Hilangkan kepercayaan yang aku bagi, sanggup bahagi perasaan sayang pada
perempuan lain,

hanya kerana aku lambat mengandungkan anak dia?

Hanya kerana aku bagi kepercayaan 100% pada dia?

Paling aku tak sangka sanggup bagi nama perempuan simpanan dia untuk nama anak kami?
Anak tanda cinta kami?
Cinta yang dia harap dari aku betahun-tahun lamanya?

Ya Allah..
Dengan ini, aku sedar, perkahwinan tak cukup dengan rasa cinta semata-mata. Tak boleh bagi kepercayaan
100%, tak boleh sikit pun alpa dengan perasaan suami..

Hari ini, aku tak mampu panggil anak aku, darah daging aku sendiri dengan nama perempuan simpanan suami aku sendiri..

Copydari : page rumah tangga bahagia selamanya.


♥syukran si comel kerana sudi membaca di sini,jangan lupa tingalkan komen yew sayang^^♥

26 November 2015

Bila Hati Merindui




masa bawak bebudak pi main taman, time ni cuti sekolah


Terasa rindu dekat anak-anak syurga Taska Restu Linz. Hampir 11 bulan aku jadi pengasuh dekat taska tu. Hati terhibur bila dengan anak-anak syurga ni. Dulu memang aku tak minat dengan budak budak nie tapi bila 2 bulan masa cuti semester tahun 2014 dulu aku buat part time kerja taska baru aku rasa suka, saying dengan budak budak. Siapa sangka kan dulu tak minat sekarang jadi minat dengan kerja aku sekarang ni..



ni saja je berposing sbb tinggal berapa hari je lagi dgn diorang ni



Dulu kerja dekat sini, enjoy habis tak strees tapi Cuma penat sikit je lah, nak uruskan bebudak tu, kerja mana tak penat kan?? Semua kerja penat Cuma kalau kerja pejabat tu yang akan penat otak, kalau kerja macam kami ni badan yang penat.. tapii bila tengok bebudak tu penat tak terasa sebab keletah budak tu yang buat penat kita hilang..

Haaa.. yang buat jadi geram tu kekadang dengan budak besar, budak transit hahah mana taknya hari hari nak bergaduh haha tak dengar kata. Aku ni kerja menjerit je jadi mak tarzan bila diorang balik sekolah hahaha.. Dan kalau budak budak besar ni balik secara automatic nya baby yang tengah tido tu akan bangun, rumah dah jadi pasar malam lepas tu selalu lambat siap nak pergi sekolah KAFA.. hahah balik mengadu kena marah dengan ustaz hihihi sapa suruh siap lambat, makan lambat gossip banyak sangat kan hehehhe..


ni budak sekolah intergrasi, pukul 4.30 baru diorag ni muncul hehe

Yang kelakanya mengadu dekat kak Lin yang aku ni garang hehe, kalau aku tak garang mau laa kome naik kepala haha. Izzati nak marah ?? bila zati marah budak budak ni ajuk balik aishhh.. ada ke patut kata “tak takut pun kak zati marah” . yang besar ni tak susah dah nk handel, tapi kena garang sikit la kalau tak kita yang susah, kalau main bising betul.. bila bab ngaji berebut rebut nak dulu heheh




Rindu dekat si Damia si budak manja suka teriak, kuat mengigit budak ni haha kalau dia geram siap laa budak lain kena gigit, yang selalu jadi mangsa Maryam haha.. Redha je muka bila kena gigit mana tak nya dia suka rampas barang dekat tangan Damia tu heheh.. suka sangat nak mandi, haha suka main air dapat main air taknak keluar toilet tu tabiat dia suka sangat bukak pempes sendiri haha. Pernah sekali tu nak bagi mandi sekali aku pusing pempes dia duduk atas lantai haruuu weyh haru haha nasib dia tak yak yak kalau tak lagi naiya hahahaha !!

Maryam last day hati dah sebak nk berpisah . yam awat la masyam je muka tu hee


Yang si maryam ni pulak kalau dapat tido tak nak bangun dah, bila lapar mengamuk satu rumah hehe.. budak paling susah nak senyum, mulut masyamm je.. tapi sekali senyum mesti dah terpikat sabab cantik lepas tu ada lesung pipit kat pipi dia yang tembun macam kuih pau tu hehe.. maryam ni dua beradik dengan syarif.. hansem aihh syarif ni hehe comel pulak tu, suka gaduh dengan cik yah, cik yah ni kedekut sikit orang nya tapi mai mood pemurah dia, habis semua orang dia bagi.. cerdik budaknya, faham je apa yang orang cakap, cakap pun pandai..

time bebudak laki solat asar, ada yang solat main2 yang tipu x amik wuduk haha mcm2 laa diorang ni 


Si timah yang suka senyum, renyeh sampai ke telinga,  ni pulak susah pulak nak tido nya.. kena cuaca senjuk gelap baru dia nak lelap, kadang buai dekat sejam tak tido tido mata dia dah mengantuk dah, aishh.. bab makan pulak dia susah nak makan, kadang suap luah balik.. aktif tak yah cakap ligat betul minat sangat nak sibuk tolong kat dapur bila orang masak hahaah.. badan sihat semangat walaupun kurang makan hehe.. si timah yang cepat berpeluh, kadang tak main apa peluh kemain haha.  Haa bila dia menjerit menangis yaa ampunn kuat sangat haha..

dah sebak dah.. syarif dok gayut apa kt pintu tu ??


Mai dekat si najihah suka betul dia tengok tv hehehe.. kalau dapat tengok tv haaa tak layan yang lain dah hehe suka sangat lagu indon kanak kanak yang nyanyi lagu Al Fatihah tu, siap buat gaya lagi hehe.. pandai budak ni.. tapi satu je bila mai mood malas dia, makan pun nak berbaring hehe macam macam akal budak budak ni heheh lucu betul suka buat kita tergelak dengan diorang..

Ermmm… bila dah berjauhan ni asyik terngiang laa suara diorang, rindu nak cium diorang.. okeyh lah panjang dah membebel ni, bila dah rindu semua nak tulis pasal diorang ni haha. Nanti ada masa nak pergi subang jaya lah jumpa bebudak tu hehe..insyallah.. Bila hati dah sayang macam ni lah jadi nya.. tapi tah la bebudak tu ingat ke tak lagi la kat aku yang garang ni haha ..




jiah tunjuk apa tu ?? haii cik yam rajin nya awk bagi botol tu kat mia hehe




♥syukran si comel kerana sudi membaca di sini,jangan lupa tingalkan komen yew sayang^^♥

25 November 2015

Feedback Cust Jaket Labuh Muslimah








Alhamdulilah . 
cust puas hati dengan jaket labuh ni.. terima kasih sebab sudi bermuamalat dengan #bidadariummi93 .
sesiapa berminat nak beli boleh whtsp #0194368780 



"teruskan melangkah walau apa jua ujian yang datang pada kamu "

#jaketlabuh #bidadariummi93 berminat untuk cari jaket muslimah boleh whtsp #0194368780








Alhamdulilah terima kasih muamalat dgn kami... 
jika anda sedang mencari jaket labuh boleh lah cari di sini.. anda suka kami pun suka








Alhamduliah.. 
terima kasih bermuamalat dgn kami,
semoga rezki kita sentiasa di murahkan rezki... 

#jaketmuslimah #bidadariummi93 #f2jcollection











#JaketMuslimah, RM65 jaket sahaja. Boleh sulam nama/organisasi atau apa saja. 
Minimum utk sulam 20 Helai, 
.
kain tak terlalu tebal dan nipis, selesa di pakai, 
mentup aurat labuh, 
boleh whatsp #0194368780.

#jaket #jeketmuslimah #jaketlabuh#ahmadanajwacolection
#JaketMuslimahMalaysia 



♥syukran si comel kerana sudi membaca di sini,jangan lupa tingalkan komen yew sayang^^♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© Copyright | All Right Reserved by Site Owner