30 Ogos 2013

jamuan raya dan perpisahan mereka



semua staf disini.. tak ramai mana pun .ukhwah disini mcm satu keluarga

lihat gambar diatas siapa kah muka yang nampak garang dan muka nampak paling seronok ??
ce jawabkan haha.. 
hari nie semua nsem nsem sebab berbaju melayu tu lelaki lah sebelum ni x penah tgok pakai lengkap mcm tu..
kalau pempuan dah biase dah tengok kan baju kurung. jubah tu lah 
pakaian bagai kaum wanita

hari ini merupakan hari terakhir bagi NANA dan ANIS menjalani praktikal di sini..
jadi pejabat mengadakan jamuan perpisahan sekali dengan jamuan raya..
memang meriah  sebab yang hadir ke pejabat untuk buat urusan kena denda MAKAN dulu baru 
urusan dijalan kan hehe untung kepada sesiapa yang hadir pada hari ini,
Memang banyak makanan
nasi impit.. rendang.. kanji arab..laksaa..
nasii ayam dan macam-mcam lagi..
haa lemang pulak kami bakar sendiri.. pakcik yang bakarkan sehari sebelum hari jamuan tu 

bila dalam pejabat dah rasa sejuk macam peti ais kami turun tengok pakcik membakar lemang 

kami hanya mampu melihat je pakcik :)


thnx pakcik sedap lemang nye tambah-tambah yang ade jagung tu hehe..
 tibe tibe teringat masa mereka bagi ucapan kedua dua nye mengalirkan air mata sebab sedih..
ea lah kwn kawan yang lain story sal tempat diorang tak serapat mcm disini.. sebab tu
mereka sedih nak tinggal kn disini walau pun kami tak disediakan elaun tapi ukhwah disini TERBAIKK !!
ade sinior senior yang dah abis praktikal rajin datang sini singah melawat hehe..
bila mereka mengalirkan air mata aku dan si athin pun ase nak nagis ea laa diorg lah penyerinya.. 
diorg dua ni banyak mulut.. ade je bnde nak cakap nak buat wahh sunyi nye bila xde mereka nanti.
tinggal lah aku dan athin nak jaga kaunter hahaa..
nanti mesti rindu dengan gelagat nana..
yg bila cakap ade tredmark dia dihujung haha.. 
suka buat suare budak budak dan suka cerita pasal anak sedare dia yang comel tu ..
 ni dia ank sedara dia ce teka laki ke perempuan ??

nama dia habib hehe lelaki laa comel kan dia

si anis nie pulak nanty mesti teringat baby yellow dia haha
myvi kuning .. setiap orang pasti ade kisah dia disini. anis ni ramah orang nye..
tapi kalau mai dia marah aku pon takut.. ehh dy penah marah ke ??
tak ingat pulak aku hehe
 anis ni aku tak leh ingat kisa dia dengan divider jalan haha mesti aku gelak,,
dia bawak kereta kancil boleh pulak kereta tu berjalan atas divider haha
kereta myvi kuning dia pulak p langar divider jalan haha
aku masih ingat lagi ayat dia
"aku tak tau la ape masalah divider tu dengan aku??'"
haha dia yanga de  masalah ke divider tu yg ade masalah hahaha
siap buat bunyi dan riak muka lagi tu yang aku gelak sakan tu..
satu kisah lagi masa aku nana dan anis nak pergi beli kain kat nagoya teping

"anis tanya belok mana ni jannah??"

aku cakap belok kiri disebab kan aku lambat bagi respon dia dah bg isyarat belok kekanan 
lepas tu aku cakap
" kanan pun boleh lah anis "
tapi dy elok pulak pusing ke kiri slmber dia je kann
haha selamat xde kereta belakang kami ade kereta si ijoi
dia tengok pelik selamat bila masuk pejabat dia senyap dan tak bukak cerita kalau tak memang aku gelak dulu..
ini kisah anis

haa gambar nie ustz syafiq yg amik kan hehe..
kisah athin tunggu dy tamat baru aku cerita haha..
 
  orang dok bzi melayan tetamu makan kami dengar tazkirah poligami dri pada seorang ustaz haha
elok je kami berempat dan ustz tu duduk sambil sembang 
dalam dok sembang tu ustzah siti kut bersuara

"aii anak dara duduk kat dalam rupa nye bukan nak layan tetamu"
hehe 
ustz yang dok mencerita tu yang membalas sautan ustaZah tersebut

" kejap saya tengah bagi tips kat diorg nie " 

sambil gelak gelak
sebelum hari terakhir mereka kami telah menjadi wartawan bertanya itu dan ini kepada seorg ustz
hehe  cerita dia amat bermakna bagi aku lah sebab dari cerita tu mengajar aku erti kesabaran dan kalau ade jodoh tak kemana..takdir yang telah ditentukan dan ujian setiap org berbeza-beza.. mesti korang nak tau kan pasal ape.. xpe nanti entry lagi satu aku story hope dari cerita tu kome yang lain dapat pengajaran dan belajar erti kehidupan yang macam-macam ragam..
ustz pon melayan laa ape yang kami soal. aku cuma jadi seorang pendengar dan memikirkan ape lah sangat ujian aku ini berbanding dengan ustaz ini..

ustaz nie jadi ringan  nak cerita mybe dia tahu masing masing dah ade yang punya. athin dah bertunang tunggu laa kad dia tahun depan.. nana anis dari ustaz tak tau tibe tibe taw, sebab ustz senyap2 dok belakang di time dy tegah cakap tipon hahah dia xsedar kut... ustz sini suka snyap2 duduk kat belakang tanpa kami sedar sebab kami selalu tgo handphone hehe,

dan mungkin ustz nak kami berlajar dari cerita dia.. dan mengambil sesuatu
dari cerita dia ..

okei lah samapi disini sahja kisah untuk hari nie 
kita sambung dengan entry akan dtg mengenai cerita yang akan aku cerita kan nanti..


MOGA UKHWAH YANG TERBINA SENTIASA DI HATI
khawin nanti jangan lupa jemput tau hehe

AKU DISINI AKAN MERINDUI KAMU DISANA


♥syukran si comel kerana sudi membaca di sini,jangan lupa tingalkan komen yew sayang^^♥

29 Ogos 2013

kau sahabat kau teman



 
 


Ini  lah al kisah satu sem aku bersama nor zainab.nor yag bertudung pink baju hitam tu  
cun kan dia ??
.  kawan rapat aku dekat poli nieh nor,izzati..
Tapi ape2 masalah aku rajin cerita kat si nor ni.. 
biase lah ak percayakan dy.bukan yang lain aku tak percaya tapi bila story kat si nor nie dy bg nasihat terbaik lahh 
.kami dari tempat yg sama.sbb tu yg menyebabkan aku jadi rapat dgn dy.. 
seblum masuk poli pon aku rajin contx dy.. mula2 kenal dy kat fb ak ngat dy laki.. 
sbb dy letak nama nor rosli.. rupa2 nya rosli tu ayah dye,. Hehe
Sem tiga ni dok ngan dy memang terbaik laa.. semua kerja aku awal.. 
bagun awal. Pergi kelas awal.siap pi kelas awal. Dulu aku laa yg lewat bagun hehe~ 
siap nor penah cakap
 ‘sian hg jannah sjak dok dgn aku hang selalu awal hehe’ 

 
time sem2 jamuan raya :)

  selama dok dgn dy xde pulak masalah,, best dok ngan dia sebab dy kuat stdy !! 
so bila aku dok ngn dy aku pun ikut dy rajin stdy,, 
tapi xlah serajin dy stdy,, hehee.. 
aku ni bila tgok org stdy aku jelos so bila aku tgok dy stdy aku pun stdy lah jugak,, padahal aku dok tenung je nota tu haha..
Si nor ni tere bab kire2 ,, aku pulak lemah,, 
sok dy lah jadi tempat aku nak rujuk.. tambah2 islamic accounting hoho slow giler aku,, 
tapi selamat lah dy ajar ak mana yg ak xpaham tu hehe.. thnkz nor !! sebab sudi ajar aku sampai paham..
 nor ni kalau bab kira kira ramai yg cari nk rujuk dye ,, hehe…  

Sebelum nie aku roommate dgn orang lain aku suka stdy last last minit.suka perangai aku nie suka ikut orang. Ishh pelik betui aku ni kan ?? . tapi bila dok dgn dia 24jam stdy.. bila aku tengok dia stdy aku jadi takut.. ishh nor nie.. jadi aku pun dah terikut dia.. aishh jannah ko xsama dgn mereka tu yg nak stdy last2 minit (pesan si nor) .. bila keputusan aku sem 3 keluar baru aku meng akui yang aku bukan jenis yang boleh stdy last minit.. okei ni bab stdy dengan nor.
Okei sekarang bab MAKAN antara aku dan  dia aku lah yang kuat makan harap je kecik tapi kuat mkan..
kalau hari cuti kan bila nor nie tak makan mesti aku un tak makan .. 
duduk dgn nor leh diet ooouu.. 
sebab dia tak makan sangat tapi bila mai dia kuat makan kalah aku jugak hehehe 
selalu kami ni tak suka turun cafe 2 3 kali.. kalu beli mkanan utk tengah hari mesti beli utk petang..
jimat pun jimat ..

di pulak kisah bila pagi pagi nak pergi kelas.. selalu nye nset mahai nor lah yang kejutkan kami..
kalau nset aku xpenah nye nak kejut.. kalo kejut pun aku xsedar,, sebb aku ni tido perhhh !!
tak ingat dunia.. hehe
selagi nor tak bagun selagi tu aku tak bagun .. dia lah jam loceng aku pagi-pagi..

tinnnggg tonggg !!



mana tak nye kalau aku yang kunci jam bila jam tu bunyi aku tutup lps tu
sambung balik tidoq..
dia yang akan bagun dulu dari aku..
lagi satu si nor nie suka dok dalam keadaan suram gelap - gelap.. 
romentik katanya duduk dalam suasana mcm tue hehe 
selalu la aku dok merepek repek kat dia bila gelap .. 
dia nie kalau cerah -cerah mata dia suka berair.. penyakit dia pelik sikit macam orang nagis je tengok..



gambar nie time iftar dgn budak kelas..

iffa aku zaza dan nor










norr !! wehh rindu hang sampai aku mimpi2 malam tadi taw!!
tetibe2 nak tulis entry ni sbb rindu hag hehe
hope ukhwah yang terjalin antara kita kekal.. dan thnx utk segalanya..
hang laa tempat aku nak marah.. nak merepek repek bila ade masalah
hang lah tempat aku nak mengadu terima kasih kawan sebb sudi sedekahkan telinga hang kat aku 
dan bagi nasihat nasihat yang berguna kat aku.. 
hang jugak rajin marah bila aku malas stdy hehe tq taw kawan :)






terima kasih untuk segalanya

sayang hang ketat ketat !!




♥syukran si comel kerana sudi membaca di sini,jangan lupa tingalkan komen yew sayang^^♥

25 Ogos 2013

kalau yakin mesti boleh buat

 
ape khabar semua ???
sehat ke ?? harap semua sihat lah ea..
ari nie agak penat sebab ade belajar bawak kereta.. mueh mueh !!
2 jam belajar.. sebelum nie aku belajar kat tsdc. disebab kan mcm ramai sgt je kat situ dan jalan buzy aku pulak agak penakut dengan kesibukan jalan kat sana umi suruh lah aku tukar amik kat panchor.. 
pagi tu tak ade sape nak anta so terpkasa naik bas umi pergi ihtifal pasti..
umi pulak pesan
 "kalau xde bas bawak je viva kalau berani lah.. hehe"
aku jawap
" ehh berani ke jannah ni  umi dah lah sorang sorang xde kawan teman.. "
ingat nak ajak kwn tapi dia xde plak kat umah dia.. 
walid pulak mcm harap dan tak harap je aku bawak viva tu..
"allaaaa... autoo senang je" umi cakap hehe
aku cakap laa tgok lah mcm mana bas tak ade janah bawk laaa berani -berani kan lah..
 
***
okeii pukul 9 aku keluar tunggu bas. tunggu punya tunggu x mai xmai..
penat aihh tunggu bas niee
 
 
 dekat sejam tunggu last2 aku amik keputusan untuk terus bawak kereta.. 
"tawakal tualallah " 
jam dah 9.30 pagi latihan kereta 10.00 pagi..
so berani beranikan lah diri ..
masa keluar tu tibe tibe lintas jalan terstop.. gelabah aku.. 
alaahaii nasib lah tak ade kereta kiri kanan.. upe upe nye aku tertekan brek kaki haha !!
slow je bawak xberani laju-laju.. bawak dalam 50-60 je dulu..
maaf ea kereta belakang sila jalan dulu ea kalau saye lambat hehe
tok tek !!tok tek!! tok tek!!
 
***
akhirnya sampai sudah di pusat memandu hehe.. parking kat luar je pun..
lepas tue masa latihan tu aku kena bawak 3 jalan
ABC !!
Jalan kampung , xde lah sebizi jalan kat tsdc.. so boleh lah aku bawak xde lah takut takut lagi hehe
 masa nak balik tue pakcik yang ajar aku tu tanye aku mai dgn ape..
aku ckp dengan kereta terkejut plak dia.. hehe
dia pesan hati -hati hehe
masa aku tunggu bas dia perasan dah aku sebb dia nie org kampung aku je..
pkcik tue plk kenal ayah aku,,
 lagi senang kerjaaa.. kalau dari awal belakar kt sini xde lah rugi berbulan2..
tak pernah org belajar kereta smpai 6 bulan ,, hahaha
aku pulak dok tertnguh tangguh..

ya allah mudah kan lah urusan ku.. mudah kan lah ape yg sukar bagi ku..
"lailahaillah anta kuntuminal zolimin"

aminnn 
 doakan aku 2hb ni insyallah test jpj ..
 seremmm !!

♥syukran si comel kerana sudi membaca di sini,jangan lupa tingalkan komen yew sayang^^♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© Copyright | All Right Reserved by Site Owner