09 Ogos 2013

berjaya betul kan setting internet stremyx

 
 
 
 
 
selama nie kalau internet rumah aku problem mesti call 100 
kadang - kadang ti fedup ar call diorang .. 
semtara nak tunggu mentainen dtg umah tu mau berhari-hari baru mai rumah nak baiki.. 
internet rumah aku nie mybe ade orang hack kut sbb dari nama ARHIB WIFI bertukar STREMYX MOBILITY ..
haa pelik kan sebelum ni penah jadi mcm ni bila call 100 dy ckp kena ceroboh dek orang. jadi aku lah yg dok cll TM ckp dgn org tu ikut laa ape yg dy suruh buat tapi masih sama xleh nak guna.. 
kalau nak harapkan walid dengan umi aku memang diorang tak paham bab bab nie.. 
bilaa dok ikut ckp diorg aku un naik rimas sbb x menjadi last last aku suruh mentainen mai je lah. sampai org yg dok mai baiki internet kat umah aku ni pun dah kenai sbb internet kami laa suka buat problem kat kwsan sini hahaha
bila dah rosak aku jadi mati kutu.. nak call 100 compem maintainen dy akan dtg hari isnin.. 
so aku terpikir ape susah nye internet kat fone ade google je lah cara nak baiki stremyx mesti ade.. 
sekarang ni kan semua dihujung jari je ..
aku pun ketik .ketikk..ketikkk cari dan google laa cara dia.. 
ade lah dua tiga blog aku cuba cara dia.. tapi tak boleh ..
tibe tibe datang kat blog satu ni aku buat boleh pulak.. hehe
walaupun xbpe paham cara dia aku cube bg paham ..
akhir nye menjadiii.... alhamdulilah ")
 okei kalo korang ade masalah cube pergi ke blog dua nie  insyallah mujarab hehe
 
 
ok tgok link atas tu ce cuba menjadi ke tak.. mula -mula aku guna link yang ni tapi tak menjadi lepas tu ak cube yang lain pulak.. 




♥syukran si comel kerana sudi membaca di sini,jangan lupa tingalkan komen yew sayang^^♥

2 Massage:

Dzureen Darwis berkata...

Wah pandainya, kalau nak harapkan Dzureen memang takkan jadi lah hehe

Cahaya syurGa berkata...

@Dzureen Darwis hehe senang je . ikut tutorial yang ade kat google,, last2 menjadi.. kalau nk harap cll 100 memg jenuh lah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© Copyright | All Right Reserved by Site Owner