18 Ogos 2013

Beraya rumah AUFA di SELAMA

 
 
 
 
 
Ape khabar kalian ?? 
lama rasa nya tak update blog nie kan sebab laptop terlupa bawak charge so tak leh lah nk on kan bila dah hbis batri..
ok la  kembali kepada cerita asal okei.. 
asal nye aku excited nak join sebab dengar cite dia nak tunang 17/8/2013 
tapi tibe - tibe aku tak jadi join ade lah sebab tertentunya.. 
***
pagi tu lepas aku mandi tibe -tibe adibah call dye ajak pergi..asalnye dia pun xnak pi sebab ade orang nak datang .. bila dye cakap dia pergi aku pun on je lah nak ikut.. lepas seminit dua nadya pulak call aku tnye aku pergi ke tak aku cakap adibah ajak jom lah ikut.. okeii so kesimpulan nya kami ikut lah pergi umah aufa..
kami sampai kat bus stop kamunting dalam pkul 10 lebih tunggu si aimi dan syikin tak sampai sampai..
bila tanya Kat mana jawapab diberi " kami dalam bas dah nie "
okeiii memang lah dalam bas tapi bas tu tak gerak gerak.. aimi dan sykin dari kuala kangsar  naik bas samapai tpeng dorang tukar bas naik bas ke SELAMA..
kami tunggu bas ke SELAMA di bus stop kamunting .. 
 
***
okei masa dok tnggu tunggu si aimi dan syikin ni si dibah tanye 
 
"betui ke aufa bertunang nie ?? jangan -jangan dia main-main kut?"
 
tah sapa yang jawab aku pun tak ingat .. 
 
"dye cakap kat aku kalau nak taw ape yang jadi datang esok rumah aku"
 
di sini timbul lah tanda tanya kami.. 
kam terkejut jugak sbb dye kata nak bertunang dengan mualaf hahah!! 
adoiiiyaiiiiii~~
 aufa ni jenis pelik sikit kami kenai dye.. dye spisis dgn adibah sikit,. haha 
dok sembang la si nadya kenduri bulan 10 nie.. si risya pulak bulan 12 nie
wawww semua dah nak berrumah tangga nampak..
*** 
situasi dalam bas bila bas selama dah sampai dekat bus stop kamunting
 si sykin dan aimi dok bye bye dekat kami yang tunggu bas nie.
bila dah duduk dalam bas semua tanya kat si aimi 
 
"betul ke nie aufa jemput kenduri dye tunang ???"
 
aku pandang hang,hang pandang aku.. 
sebab masing masing terasa mcam kena kelentong dengan aufa tu hahah !!
pas tu aimi call si aufa.. aufa gelakkan kami adoiii ,, sah sah dah terkena..
dah sampai bus stop selama dye cakap nanti dye amik naik kereta CITRA..
bila tgok ade kereta citra tu dtg upe2 nye bukan dye tapi abang dia.. 
tibe tibe ade lah suare sumbang mana tah cakap
" haa betui lah kut dia tunang sebab abg dia yang amik nie hahaha "
macam sardin dah dalam kereta tu maklum la semua dah besa besar sumbat dalam kereta,,
 masa nak masuk tu pulak dok berebut nk dok belakang xde sapa nak dok depan ahaha.. last last adibah dengan rela hati duduk lah depan sebab xde ruang dah haha.. :)
 
*** 
Di rumah aufa hidangkan mee rebus. dengan kek ape tah lupa nama nye sedap dia buat sendiri haha
bila dok sembang-sembang aku ni dok mengunyah maruku satu balang habis kat aku..aku bukan leh tengok maruku tu dye jadi leka bila makan sambil sembang haha xsedar dah habis haha
kami dok perli - perli dia mana tunang mualaf dia tue ?? 
dy x habis habis mtk maaf sebab serba salah kelentong kami.. 
tapi kan kalau dye tak kelantong kita tak kan jumpa ramai mcm ni kan ??
hehe ade hikmah nye kan dia kelentong haha
sembang topik kawan-kawan cerita yang dah kawin lah kalau masuk bab kwin dy memang kena perli dgn kami sebab kelntong haha.. masa dye keluar dari dapur terkejut kami denagn perubahan dia..
ternganga aku melihat dia betul kah ini dia AUFA ?? 
dah sama saiz macam aimi dah ..*aimi maaf naa hihi
 
dulu si aufa nie badan dye mcm adibah je lebih kurang laa.. sekali 5tahun tak jumpa.last jumpa pun ujung tahun f3 dulu. lama kn sekarang dah 20tahun dah kami nie.. bahu dye lebar tu nampak dye besar .. aku yg mula mula tengok makk aii ni aufa ke ?? ketara gila kau berubah aufa.. dye dok ulang ayat dye makanan kat pondok berkat tu aku naik mcm nie hehe 
"hampa ni je yang tak berubah-berubah dok sama macam dulu tgok aku hehe " 
 
***
dah puas makan kami sembang lepas tu pi pulak rumah tumpangan.. 
nak gi solat ayah aufa nie bukak pondok.. 
besar jugak lah kawasan sekolah dia..duduk rehat rehat solat solat semua ,
lepas tu kami pergi posing posing pulak  dalam rumah dia nak wat kenangan-kenagan lah kata kan..
nie ade lah gambar dari kami semua .. 
 
 

kami sedondon hijau boleh pulak ade geng!!
ni lah kisah kami budak kelas aisyah di banat dulu

anak dara pingitan dalam ni ade dua orang bakal jadi pengantin dan sorang lagi dah dirisik risik orang sapa?? haha rahsiaaaaaa..

***
otw balik abg dia jugak yang antakan ke bustop selama.. nak dijadikan cerita bas baru je lepas jalan ohhh tidak..!! pukul berapa pulak nak tunggu nie.. kemudian ade pakcik teksi tu cakap bas pukul 6 pulak ohh kami senyap sebab lama lagi tu nak tunggu.. pak cik teksi tu tanya nak naik teksi RM45 ingit satu teksi seorang RM12 kami ternganga biase lahh nak teksi memang mahal tambah-tambah jauh.. 
tibe kami pikir betul ke bas pukul 6 ?? sebelum pukul 6 mesti ade sebab bas dari taiping ke selama setiap jam ade.. utk kepastian sebab takut kami di tipu dek pemandu teksi kami pun call la orang call si kak nad tak diangkat,call si nadhia un dia tak taw. call aufa dia pulak yang serba salah tak habis - habis.. 
nampak nye kawan kawan kita selama lamanya diselama haha 
tred mark kami bila tunggu bas x sampai sampai siap hujan lagi tu selamat ade bumbung
 
***
last last aku call lah member aku si imam a.k.a ijam sebab dia orang selama.. 
 dye g tw ade je bas sebelum pukul 6 tu dia terkejut ak lepas keselama haha.. 
sembang sembang rupa rupanya dia penah belajar kat pondok ayah si aufa nie.. boleh pulak jadi mcam tu. dye call semua adik beradik dye nak tnye psal bas hehe.. dye g tw abg dy cakap bas last pukul 5 lebih.. sebelum tu ade bas dalam pukul 4.. 
so..
kami tgok jam alang alang nak naik teksi baik tunggu je bas..
lagi murah dari teksi haha ! !
***
okei terima kasih!!
 bas kami dapat berita yang bas pukul 4 /5 tu kerosakan di tengah jalan sebab tu bas yang kami tunggu2 tu tak mai..
 oh tidakkk,, 
kami risau kalau ade bas sampai pun takut dye tak jalan sebab dah dekat pukul 6 dah nie.
aufa call ajak tido umah dia. kami ni sehelai sepinggang susah lah .
.betri phone pun masing masing dah zero x bernyawa ..kami tolak niat baik dia tu kami yakin bas ade punye heehe..
dan lagi melawak dengan aufa
"takpe aufa bas tak datang, sini ade bangku cukup utk 7 orang kami dah booking awal awal dah"
hehe  serba salah aufa maafkan kami ea.. saja nak melawak lawak hehe 
 
aksi bila tunggu bas lama sangat
 
 
***
 
akhirnya penantian kami berakhir juga.. setelah beberapa jam menanti 6.20 petang baru bas sampai .ade yang exited jumpa bas haha naik bas elok bas gerak semua lemau letih tunggu bas..
si syikin sampai kepala nak keluar tinggap tido, 
si nadya dah tersandar dekat tingkap
si syamira pulak adibah curi gambar tido dy siap ade flas un dye xsedar wakaka..
 mai tang aimi lagi laa sunyi sebab dah mimpi kut dye x aktif mcm pagi tadi haha 
aku pulak dok begayut kat palang tingkap bas sebab jalan macam ular kena palu, x pegang mau ak cium lantai nanty haha !!
adibah pulak dok amik gambar org lemau dalam bas tu uishhh !! 
 
***
dalam pukul 7 lebih sampai lah dekat kamunting ,,
 terus kamu gi serbu pasar malam sebab lapar .. 
sampai kat kedai adibah ade sesuatu yang kami tak sangka.. dan adiba pun terkejut dan tak sangka haha
adiba pulak macam tekejut wakaka XD
nak tau ape pi lah tanya adibah benda ape yang jadi depan kedai dia semalam tue kikihh.. 
si nadya pun tau sebab time ni aku dengan nadya ade hahaa.. 
lama juga laa dia berborak borak bila dah hbis borak dye g anta nadya balik umah dulu,
time adibah anta nadya blik umah aku makan burger yg aku beli tu sebab perut dah mintak nak isi  haha 
 
mira dan aimi

aimi dan aufa

sykin dan risya
 
 
***
kejadian hari ini memang jadi kenangan kepada kami maklum laa nak keluar umah kami bagi alasan kat perenz nk g umah kwn tunang last2 bukan tunang haha semua kena kelentong ..
aufa aufa.. tapi kalau dia tak wat cm tu mesti kami tak jumpa semalam..
rupa-rupa nye selama tak sama macam taiping,. selama ini ku sangka selama mcm taiping haha
okei ini lah kisah kami ber7 semalam ..
penat tapi best. geram tapi gembira dapat jumpa kawan lama ..
 
sekian terima kasih :)
 
 

♥syukran si comel kerana sudi membaca di sini,jangan lupa tingalkan komen yew sayang^^♥

0 Massage:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© Copyright | All Right Reserved by Site Owner