16 Mei 2013

rehatkan minda bersama mereka :)



Ape kabar kawan semua shat ke ?? 
entry kali ni saye nk cerita masa jejalan jalan dgn fatin dan nanie.cuti sem lah kata kan dy un turun lah perak org jauh dari ampang jalan jalan perakk haha.. nie first time aku jumpe si fatin mklumlah sebelum ni berkawan dalam fb dgn msg kat wasap je hehe,,
 ni gare2 si nanie kenalkan aku dgn dye,, 
syukur sgt dapat kenai dgn budak nie.. happy go lucy.. 
kalau mai otak dy dgn aku habis laaa.. mau pecah pangung.. haha .. 
hari nie kami bawak dye jalan2 taiping.. 
nak dijadi kan cerita aku terlambat sebab bas lambat. 
Janji kol 9 naik bas last2 dkat jam 10 baru aku naik bas hehe . 
almaklum la blue bas nie time xnaik dy awal pulak dy lalu depan umah nie
time ak nak guna dye lambat pulak dye lalu.. aiseemennn~
dalam dok tggu aku naik bas tu nani mcm biase lah dah bising sebab aku lambat haha,
 yg si fatin sempat tido lagi gara2 tunggu ak yg sememang nya suka lambat haha..

bas nie dah nazak dah kalau tgok. zaman umi aku dulu pun dah ade , berpuluh puluh tahun dh pun bas nie..

 
Dah sampaii taiping mula mula kami pegi kedai rm2 ,, 
perhh makanan memg gila klo ak tgok semua rm2 hahha,, 
dah membeli-beli kami g pulak taiping sentral  jejalan –jalan  pusing satu TS tu .
. dari satu kedai ke satu kedai kami masuk beli idak pun haha saja nak cuci mata..
 yang si fatin ni kalau pegang barang xsah kalau xwarna pink haha minat sangat dye warna pink tuee.. 
dah penat kami gi MD nak beli makanan nk lepak kat taman tasik.
 Aku mcm biase lah soh nani yg beli kan sebab aku xbiase makan benda mcm tue haha
dekat sini ade yang memalukan aku haha ade ke ptut aku leh xnampk pintu
main nak redah suka suka hati aku je. 


 sebelum tu kami gi dynamic sebab si nani nak habiskan baucer buku dye.. 
bnyk jugak nani borong smpai tak tau nak beli ape dah .. 
yang aku ape lagi terus gi kat tempat novel lah nk tengok novel ape yg best ..
 hehe lama jugak laa dok dalam dynamic tu  sampai ais cair lah .
lps tu kami lepak kat tepi tasik nie smbil makan2.. 



tah bila tahun si ftin curik gambar ni aku un xpasan hehe nie un aku ciplak dri blog dye hehee
  

chantikan ?? tenang je tgok .. tapi jage2 monyet bnyk hehe :)




lawat kawan dekat cni :P


kemudian kami jalan2 sampai lenguh kaki kat zoo nie.. 
si fatin excited gile muka dye time nie,, 
yang tapir dy kata beruang.. haha.
.habis semua gambar binatang dy amik haha .lagi satu dy 
ni suka amik gambar curik adoiii tu hobi dye haha.. 


aku gan si fatin :)


"burung kakak tuaaa,,,, lalalala~ 
adoiiiii disebab kan ini aku malu tahap maximum,, haha xtau nak sorok tang mana muka
harap pkai mata 4 tapi xnampak haha,, si nani ngn fatin dah gelak giler kat aku haha,,asal nak 
kenakan si fatn tapi aku sendiri yang malu hahaha,, maik kau!!


nagn si nani. sama kaler pulak tudung dgn gambar tu hehe :)




 dah penat jalan habis satu zoo tu kami pusing sampai nak tercabut kaki
yg si fatin ilek je cm xpenat xde pape je.. haha.
syok jalan ngn korang :) 
nanti ade masa kita jejalan2 lagi tw ..
ok smpai cini shj tuk hari ini,, nanti aku ceritakan kisah kami kat teluk senangin 
kat sana lagi menarik ,, 
tataa~~ selaamat malam semuaaa:)
 
datang perak lagi taw !!






♥syukran si comel kerana sudi membaca di sini,jangan lupa tingalkan komen yew sayang^^♥

0 Massage:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© Copyright | All Right Reserved by Site Owner