24 Julai 2012

Pesanan menyengat ustaz rare Ibnu Batoota..




‎[COPY PASTE]> Saya pun copy di wall saya. siapa terasa, maaf! tapi pandanglah dengan akal~

Pesanan menyengat ustaz rare Ibnu Batoota..

Memang,fb ini ramai kaum hawa add as friend....kawan perempuan dlm fb aku ni lg ramai dari lelaki.....
... Dan memang,kesempatan itu aku manfaatkan dgn sengaja buat status yg keras2 terhadap kaum wanita trutamanya bg glongan berpurdah...

Bukan kerana aku benci kepada kaum hawa...
Bahkan sgt mencintai mereka...

Cuma...aku lihat,majoriti fb islamik samada laki atau perempuan,semuanya status islamik yg meleleh leleh...
Yg lelaki trutamanya,bila buat status yg meleleh2 mcm tu,akan dpt byk gile likes dari kaum hawa menunjukkan mereka suka status tu,tak kurang juga yg suka pd penulis status tu....

Maka aku terfikir..................................

Adakah muslimah2 zaman skrg sudah hilang smgt jihadnya?
Sudah hilang kekuatan hati?
Sudah hilang ketabahannya?

Bukan aku nak suruh pmpuan2 islam jd ganas...cuma aku terfikir bila terbaca kisah2 sahabiah,mereka lemah lembut tapi sgt kental,hati sekuat besi waja,tak mudah cair dgn lelaki ajnabi,tak meleleh2 bila ckp psl cinta,tak tergedik2 bila laki cuit...

Maka aku pun mngmbil langkah utk jadikan fb ku sbg malaikat maut bg kaum hawa...utk mentarbiah hati mreka agar kuat!kental!tabah!

Kalau hari2 aku bg status meleleh2,cinta krana allah,lelaki soleh utk pmpuan solehah,cinta itu fitrah,carilah suami soleh dan bnda2 leleh yg lain...

Muslimah yg terhasil mcm mna?

Walaupun bpurdah,btdung lbuh,ikut usrah,ikut msturat...

Tp cuit skit,dah tergedik2...
Ngorat skit,dah sangkut....
Ajak kapel skit,trus stju...
Lps tu,ptus cinta,meleleh2...
Ada msalah skit,doa nk mati..
Kna marah ngn mak skit,buat status ckp x pnah bhgia...
Exam failed,kata xnk hidup lg...
Pakwe x msej sehari,kt sttus pnuh ngn kta2 rndu...
Pkwe mrah skit,buat sttus meleleh mcm haram...

Fikir secara waras...adakah ini sifat wanita yg ditarbiah oleh rasulullah ketika zaman bgnda???

Nama fatimah,aisyah,khadijah,safiyyah,ummu salamah,ummu habibah,sumayyah,ummu darda,masyitah,balqis,maryam dan ramai lgi diagung2kan kalian.....tapi apa kalian kenal siapa mreka?
Bgaimana hebat dan kentalnya hati mreka?

mmg akal kalian snipis rambut ,tp kalian bukan BODOH...

Aku dtg sbg pengetuk kepala kalian utk bgun dri tidur,utk sedarkan kalian supaya jgn jdi bodoh,jgn jadi hamba lelaki,jgn jadi hamba cinta haram,jgn jadi pmpuan murahan,jgn kapel free2 mcm bohsia,jgn dok bmnja ngn laki mcm pmpuan xda harga...

Nabi telah bersbda mfhumnya,jika seorang lelaki mndapat wanita solehah sbg istri,maka separuh agamanya telah smpurna...

Apa kalian sedar 'kesolehan' kalian itu harganya separuh dari agama??
























♥syukran si comel kerana sudi membaca di sini,jangan lupa tingalkan komen yew sayang^^♥

0 Massage:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© Copyright | All Right Reserved by Site Owner